Terug naar overzicht

blog

Beste reistijd voor duiken in Zuid Afrika en Mozambique

First article

Door @OL_tours, augustus 15, 2014

Door de vele duiklocaties en de 2 verschillende oceanen die samenvloeien langs de uitgestrekte kust van Zuid Afrika en Mozambique is er het gehele jaar door altijd wel wat te zien.


Van enorme migrerende walvissen, scholen dolfijnen, manta’s en walvishaaien tot aan macro-leven zoals de mantis shrimp, prachtige felgekleurde nudibranchs, talloze wrakken en zeldzame vissen zoals de Coelacanth in Sodwana.


In het schema hierboven hebben we de hoogseizoenen aangegeven voor de meest populaire soorten. Dit wil niet zeggen dat je totaal niks tegenkomt buiten het hoogseizoen, maar dat je wat minder kans heb.


Zo kan je bijvoorbeeld walvishaaien het hele jaar zo goed als gegarandeerd tegenkomen, maar grotere aantallen worden gezien tussen oktober en april.De watertemperaturen liggen in Sodwana Bay tussen de 16 en 27 graden, in Mozambique tussen de 20 en 28 graden, en in Kaapstad tussen de 11 en 18 graden.


De hoogste temperaturen kan je verwachten in de maanden november tot mei, dan is het namelijk zomer. Zie het schema onderaan deze pagina voor een overzicht.

Wanneer moet je juist niet gaan?

Als je niet tegen hitte kan, ga dan niet naar Mozambique tussen december en maart, want dan zijn er vaak temperaturen rond de 34 graden. Soms zijn er in deze periode kortstondige tropische regenbuien, maar deze zijn meestal zo weer voorbij.


Kaapstad is het hele jaar goed te doen behalve tussen april en augustus, dan heb je een grotere kans op regen, en kijk je naar temperaturen van gemiddeld 15-21 graden.


Sodwana Bay en Kruger Park kan je beter vermijden in de Zuid-Afrikaanse schoolvakanties, het is namelijk een erg populaire vakantieplek voor zuid-afrikanen en het kan er dan heel erg druk zijn.


In Sodwana en Aliwal kan je het gehele jaar goed duiken, ook vindt je er het hele jaar aangename temperaturen onder- en boven water.

Safari seizoen

Voor het safari seizoen is de beste tijd eigenlijk in de winter (mei-september) wanneer er niet veel begroeiing is waar de Big 5 zich achter kan verschuilen. Maar het is dan wel een stukje kouder in de vroege ochtend en avond (zo’n 9 graden).


Dat wil niet zeggen dat je buiten de wintermaanden bijna geen dieren kan spotten, je heb nog steeds een goede kans om de Big 5 te zien, het is alleen ietsje minder makkelijk.

Beste reistijd

In Zuid Afrika en Mozambique zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons: In onze winter is het daar bijvoorbeeld zomer.


Dat wil niet zeggen dat het niet lekker weer kan zijn in de Zuid Afrikaanse winter, soms zijn de winters zelfs nog aangenamer dan de zomers in Nederland!  Qua regentijd valt het heel erg mee, zie hieronder een indicatie van het gemiddeld aantal regendagen per maand.


Lijkt een duikreis naar Zuid-Afrika of Mozambique je wel wat?

Ga met ons mee en beleef de droomreis van je leven.
 


18-daagse duikvakantie – Southern Africa Unlocked – vanaf €1949
Ontdek de beste duikplekken van Zuid-Afrika en Mozambique met een local als gids. Inclusief safari in het Kruger Park + Swaziland
Bekijk deze duikreis ►


28-daagse scuba safari – This is Africa – vanaf €2949
De ultieme rondreis naar Zuid-Afrika en Mozambique. Ontdek de allermooiste duikplekken met een local als gids, bezoek Kaapstad en ga 3 x op safari.
Bekijk deze duikreis ►Meer weten?

Stuur ons gerust een e-mail naar info@oceanlegendstours.com

  • augustus 15, 2014