Leer duiken op vakantie

Je wilt graag leren duiken zodat je op vakantie kan duiken met manta's, haaien, dolfijnen, schildpadden en natuurlijk nog veel meer! Je denkt eraan om alvast in Nederland een cursus te volgen, maar leren duiken in de koude Nederlandse wateren spreekt je niet zo aan!

Met de PADI Open Water Referral kan je alvast starten met de theorie- & zwembadlessen in Nederland - Maar je maakt de cursus af op 1 van onze duikreizen in de warme tropische wateren van Mozambique en/of Zuid-Afrika. Hier maak je 4 oceaan duiken en ontvang je jouw duikbrevet! Zo hoef je tijdens je tijdens de reis niet te studeren en kan je echt van je vakantie genieten!

hoe het werkt

De PADI Open Water Referral cursus bestaat uit theorie en 5 zwembadsessies. Na afronding krijg je een certificaat van de duikschool dat je meeneemt en overhandigt aan je Ocean Legends reisleider. Hiermee toon je aan dat je nog maar 4 lesduiken in het buitenwater hoeft te maken om je duikbrevet te behalen.

Met je Ocean Legends PADI instructeur maak je vervolgens 4 lesduiken in de Indische oceaan. Daar maak je mee hoe het nou echt is om te duiken - inclusief prachtige onderwaterbeelden. Als die vier duiken goed verlopen ben je geslaagd en in het bezit van je PADI Open Water. Hiermee mag je overal ter wereld zelfstandig gaan duiken - en met zelfstandig bedoelen we zonder instructeur maar altijd in gezelschap van een 'buddy’.

Zodra je geslaagd ben mag je mee duiken met de rest van de groep. Voor losse duiken betaal je lokaal aan de duikcentra tussen de €20 en €50 per fundive.

duikuitrusting

In principe hoef je zelf nog geen duikuitrusting aan te schaffen voor de PADI Open Water Referral cursus. De huur van de gehele duikuitrusting zijn in de kosten inbegrepen. Wat we wel aanbevelen is om je eigen masker en snorkel en eventueel vinnen te kopen. Je zal jezelf dan meer comfortabel onderwater voelen met een uitrusting die je goed past.

de juiste duikschool kiezen

In Nederland zijn er honderden PADI duikscholen, en er is altijd 1 vlakbij jou in de buurt. Sommige duikscholen hebben beperkte cursusdata, vraag hiernaar voordat je de cursus boekt. Wij hebben een lijst samengesteld met PADI duikscholen die goed bekend staan. Je bent vrij om hier 1 van de selecteren, maar je kan natuurlijk ook een PADI duikschool kiezen die niet op deze lijst staat en dichterbij jouw woonplaats ligt Download de lijst met aanbevolen duikscholen.

bekijk de video

Om deze cursus te volgen, moet je:

prijzen

PADI Open Water Referral (4 open water cursusduiken)

Vanaf € 230

Deze prijs is exclusief theorie en zwembad training. Neem contact op met een duikschool bij jou in de buurt en informeer naar prijzen van een 'PADI Open Water referral cursus'.

Stel ons een vraag