PADI Advanced Open Water cursus op vakantie

Volg een PADI Advanced Open Water cursus op een duikreis van Ocean Legends tours in Zuid Afrika en Mozambique onder leiding van een ervaren PADI instructeur.

De PADI Advanced Open Water Diver cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instructor. Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden- je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met:

  • Onderwaternavigatie
  • Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)
  • Drie andere Adventureduiken naar keuze

duikuitrusting

In principe hoef je zelf nog geen duikuitrusting aan te schaffen voor de PADI Advanced Open Water cursus. De huur van de gehele duikuitrusting zijn in de kosten inbegrepen. Wat we wel aanbevelen is om je eigen masker en snorkel en eventueel vinnen te kopen. Je zal jezelf dan meer comfortabel onderwater voelen met een uitrusting die je goed past.

theorie leren

Wanneer je een duikreis met ons boekt ontvang je een definitieve lijst met beschikbare adventureduiken voor de duikplekken die je zal bezoeken. Daarvan kan je er 3 kiezen, en hiervan zal je de theorie moeten leren. Bij aanvang van de reis ontvang je het theorieboek, en tijdens de reis is er genoeg tijd om de hoofdstukken te lezen. Jouw Ocean Legends PADI instructeur zal samen met jou de theorie doornemen en uitleg geven wanneer er dingen zijn die je niet helemaal begrijpt.

Overzicht van advanced duiken

PADI bootduiker (boat diver)

Leer alles over het duiken vanaf een boot, van kleine opblaasbare boten tot grote liveaboards. Leer alle termen en waar zich alles bevindt.

PADI Diepduiker (Deep Diver)

Wil jij het maximale qua diepte uit het recreatief duiken halen? Tijdens deze adventure duik, en wat theorie leer je alles over veiligheid, de risicofactoren die hieraan verbonden zijn, safety stops, decompressie en nood-decompressie tabellen voor het duiken in dieptes tussen de 18 en 40 meter.

PADI Stromingsduiker (Drift Diver)

Maak kennis met het gaafste tochtje op een vliegend tapijt dat je ooit zal maken. Stromingsduiken gaat bijna vanzelf en is erg ontspannend. Je laat je gewoon voortglijden en geniet van het onderwater leven terwijl de stroming het werk doet. Leer het plannen, organiseren, procedures, technieken, problemen en gevaren van stromingsduiken, en technieken om dicht bij je buddy te blijven, of als groep bij elkaar te blijven.

PADI Nachtduiker (Night Diver)

Ervaar hoe 's nachts een duikstek er ineens heel anders uit ziet, en die tot leven komt onder de gloed van je duiklamp. Sommige dieren komen bijvoorbeeld alleen in het donker uit hun vertrouwde schuilplaats, en andere gaan juist op jacht, zoals barracuda's. Leer plannen, organiseren, communiceren, navigeren, en het voorkomen van potentiële problemen bij nachtduiken.

PADI Trimtechniek (Peak Performance Buoyancy)

Wil je graag je neutraal drijfvermogen perfectioneren? Tijdens deze adventure duik leer je de fijne kneepjes van het uitloden zodat je niet te licht maar ook geen gram te zwaar bent, hoe je jezelf moet stroomlijnen zodat je soepeler door het water kan bewegen en lucht spaart, en leer je moeiteloos te zweven in zowel verticale als horizontale positie. Naast het verfijnen van je kennis is deze cursus ook echt leuk om te doen!

PADI Zoeken en bergen (Search and Recovery Diver)

Zelf ooit iets kwijt geraakt of geholpen met het bergen van een object? Niets is spannender en leuker dan op zoek gaan naar verloren voorwerpen. Je leert tijdens deze adventure duik verschillende zoekpatronen te zwemmen, knopen te leggen en uiteraard, zodra we de objecten hebben gevonden, maken we gebruik van een hefballon om de objecten naar de oppervlakte te halen.

PADI onderwater-naturalist

Hoe beter je het onderwaterleven begrijpt, hoe meer je van alles wat je tijdens een duik tegenkomt kan genieten. Tijdens deze adventure duik leer je vissen, dieren en planten te identificeren, en leer je hoe het leven onder water elkaar en het milieu beïnvloedt.

PADI Onderwaternavigator (Underwater Navigator)

Met deze cursus leer je jouw duiken effectiever te plannen, zal je direct naar je favoriete object kunnen zwemmen, kan je zuiniger omgaan met lucht, hoef je nooit meer lang zwemmen aan de oppervlakte en dé persoon zijn die voortaan met kompas de duik gaat leiden. Dit zijn de elementen die jij gedurende 3 duiken gaat beheersen om een Onderwaternavigator te worden.

PADI Onderwaterfotografie (Underwater Photographer)

Leer de fijne kneepjes van digitale onderwaterfotografie tijdens deze adventure duik. Je kan gebruik maken van je eigen digitale camera als je hiervoor ook een onderwaterbehuizing bezit.

PADI Wrakduiker (Wreck Diver)

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar de binnenkant van een wrak? Tijdens deze adventure duik leer je hoe je op een veilige manier een scheepswrak kan verkennen en waaraan je moet denken als je een wrak binnengaat qua planning en organisatie. Ook leer je hoe je de geschiedenis van je favoriete scheepswrakken kan achterhalen.

Bekijk de video

Om deze cursus te volgen, moet je:

  • Een PADI Open Water Diver zijn
  • Of in het bezit zijn van een kwalificerend brevet van een andere organisatie.
  • Tenminste 15 jaar oud zijn
  • 12 voor Junior Advanced Open Water Diver
  • Gezond zijn Download checklijst (pdf)

prijzen

PADI Advanced Open Water

Vanaf € 500

Met huuruitrusting

PADI Advanced Open Water

Vanaf € 400

Met eigen uitrusting

Stel ons een vraag