PADI Specialty cursus op vakantie

Volg een PADI Specialty cursus op een duikreis van Ocean Legends Tours in Zuid Afrika en Mozambique onder leiding van een ervaren PADI instructeur.

Buiten de standaard cursussen heeft PADI maar liefst 27 Specialty cursussen ontwikkeld. Dit zijn cursussen, die gespecialiseerd zijn op 1 bepaalde duikomgeving of onderwerp, zoals: diepduiken, navigatieduiken, en Peak Performance Buoyancy. Omdat je met Ocean Legends verschillende duiklocaties bezoekt zijn niet alle specialities altijd beschikbaar. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Meer informatie aanvragen

Overzicht van Specialtyduiken

PADI specialty FISH IDENTIFICATION

Tijdens 2 open water duiken leer je technieken om verschillende visfamilies te identificeren. Het zal duiken nog leuker maken doordat je meer begrijpt van het onderwaterleven.

PADI specialty DEEP DIVER

Wil jij het maximale qua diepte uit het recreatief duiken halen? Tijdens 3 duiken en wat theorie leer je alles over veiligheid, de risicofactoren die hieraan verbonden zijn, safetystops, decompressie en nood-decompressie tabellen.

PADI specialty PEAK PERFORMANCE BUOYANCY

Wil je graag je neutraal drijfvermogen perfectioneren? Tijdens 2 open water duiken leer je door middel van verschillende oefeningen om te gaan met je neutraal drijfvermogen. Naast het verfijnen van je kennis is deze specialty ook echt leuk om te doen!

PADI specialty DIGITAL UNDERWATER PHOTOGRAPHER

Leer de fijne kneepjes van digitale onderwaterfotografie tijdens 2 open water duiken. Je kan gebruik maken van je eigen digitale camera als je hiervoor ook een onderwaterbehuizing bezit.

PADI specialty ENRICHED AIR NITROX

Leer duiken met verrijkte lucht. Het grote voordeel hiervan is dat je langer op een bepaalde diepte kan blijven door minder blootstelling aan stikstof en je kortere oppervlakte tijden nodig heb tussen herhalingsduiken.

PADI specialty SEARCH AND RECOVERY

Zelf ooit iets kwijt geraakt of geholpen met het bergen van een object? Niets is spannender en leuker dan op zoek gaan naar verloren voorwerpen. Je leert tijdens deze Specialty verschillende zoekpatronen te zwemmen, knopen te leggen, en uiteraard, zodra we de objecten hebben gevonden, maken we gebruik van een hefballon om de objecten naar de oppervlakte te halen.

PADI specialty UNDERWATER NAVIGATOR

Met deze cursus leer je jouw duiken effectiever plannen, je zal direct naar je favoriete object kunnen zwemmen, je zal zuiniger kunnen omgaan met lucht, je hoeft nooit meer lang te zwemmen aan de oppervlakte terug naar de boot, en je zal leren hoe je een duik kan leiden met een kompas. Dit zijn de elementen die jij gedurende 3 duiken gaat beheersen om een Underwater Navigator Specialist te worden.

PADI specialty WRECK DIVER

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar de binnenkant van een wrak? In 2 dagen leer je hoe je op een veilige manier een wrak kan penetreren. De 4 open water duiken staan in het teken van oriënteren, inspecteren, organiseren en penetreren van een wrak.

Bekijk de video

Om deze cursus te volgen, moet je:

  • Een PADI Open Water Diver zijn
  • Of in het bezit zijn van een kwalificerend brevet van een andere organisatie.
  • Elke specialty heeft een verschillende minimum leeftijd
  • Minimum leeftijden variëren tussen 10 en 18 jaar
  • Gezond zijn Download checklijst (pdf)

prijzen

Prijzen zijn op aanvraag

Stel ons een vraag