Veilig op reis

Als aanbieder van reizen hebben we een grote verantwoordelijkheid. Zaken als veiligheid bij vervoer, verblijf, duiken, activiteiten, en bij het oplossen van problemen zijn voor ons van groot belang. Onze reisleiding zal nooit onnodige risico's nemen en de reizigers veiligheid staat altijd voorop.

Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de chauffeur niet langer dan 6 uur per dag rijdt, regelmatig een pauze neemt, en de verkeersregels nauw opvolgt. We werken niet samen met duikcentra die onnodig risico nemen door erop uit te gaan tijdens slechte weersomstandigheden, en die werken met slecht onderhouden apparatuur.

De minibus waarmee we reizen, wordt rigoureus voor elk vertrek gecontroleerd door een monteur. Op alle locaties werken we uitsluitend samen met professionals die de omgeving kennen, en bij wie veiligheid bovenop staat. Bovendien is jouw gids in het bezit van een EHBO-certificaat.

Garantiefonds GGTO

Ocean legends is aangesloten bij de GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde kleinschalige touroperators.

De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie.

Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15,- per boeking in rekening gebracht. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Reputatie zuid-afrika

Zuid-Afrika heeft een reputatie dat het een onveilig land is om naartoe te reizen en er doen veel cowboyverhalen de ronde. Echter, zijn wij ervan overtuigd dat een vakantie in Zuid-Afrika dezelfde voorzichtigheid en veiligheidsmaatregelen tracht als elders in de wereld, en dat als je daaraan houdt en het advies opvolgt van jouw reisbegeleiders, dat je vakantie in Zuid-Afrika net zo veilig is als je vakantie waar dan ook ter wereld.

Zolang je geen gekke dingen doet, zoals je met je waardevolle spullen te koop lopen, hoef je jezelf totaal geen zorgen te maken. Ook is de reisbegeleiding goed op de hoogte van mogelijke probleemgebieden en deze worden volledig vermeden.