We wij zijn

"Hoi, wij zijn Roy en Nelleke! Als échte locals, duikers en geboren avonturiers kennen we Zuid-Afrika en Mozambique als geen ander: van de mooiste routes en beste duikplekken, tot de meest bijzondere ervaringen.

Al onze duikreizen hebben we zelf samengesteld, je boekt dus direct bij ons en niet bij een tussenpersoon of reisburo. Op onze groepsreizen gaan we bovendien ook zelf mee als gids. Kom reis met ons mee en beleef het echte Afrika!"

Ocean Legends is een touroperator gevestigd in Nederland, opgezet in 2014 door de Zuid-Afrikaanse Roy en Nederlandse Nelleke. "We hebben onze jarenlange ervaring in de toerisme en marketing gecombineerd met onze passie voor duiken en liefde voor Zuidelijk Afrika door duikreizen aan te bieden vol unieke en bijzondere ervaringen."

roy harmse

Eigenaar, reisleider en PADI IDC Staff instructeur

Geboren en getogen op een game lodge in Zuid-Afrika heb ik veel geleerd over de Afrikaanse bush door de dagelijkse interactie met wilde dieren op de lodge. Geïnspireerd door het koken van mijn moeder ben ik allereerst gaan werken als een chef-kok bij een 4-sterren lodge.

Op zoek naar meer avontuur begon ik te reizen en per toeval landde ik een baan als reisleider bij een Nederlandse touroperator. Met hen heb ik jaren door Zuidelijk Afrika gereisd waarbij ik ontzettend veel kennis en ervaring heb opgedaan met het leiden en organiseren van reizen.

Maar de beste ervaring was het leren duiken in Mozambique tijdens deze reizen. Vanaf mijn eerste duik was ik verslaafd en ik besloot om verder te studeren en scuba instructeur te worden. Eenmaal gekwalificeerd als instructeur verkende ik meer van de Afrikaanse kust door op zoveel mogelijk plekken te gaan duiken, en leerde ook anderen te duiken.

Gedurende deze tijd besefte ik dat ik graag deze 2 ervaringen met anderen wil delen: de schoonheid van Afrika én het ontdekken van haar onderwaterwereld. Dit is de rede waarom ik Ocean Legends Tours ben gestart.

Nelleke Harmse

Marketing directeur

Afkomstig uit een klein Nederlands dorpje, kon ik niet wachten om de rest van de wereld te verkennen.

Tijdens 1 van mijn vakanties reisde ik naar Zuid-Afrika waar ik mijn man Roy ontmoette, mijn hart werd niet alleen gestolen door hem, maar ook door het land!

Gedurende de tijd dat ik in Zuid-Afrika woonde, heb ik veel van het land gezien en ervaren. Tijdens de normale werkuren werkte ik als web-designer en in mijn vrije tijd verkende ik samen met Roy de ontzettend grote diversiteit aan prachtige landschappen en interessante culturen.

Mijn ervaring als een Nederlandse reiziger en gepassioneerd duiker komt goed van pas met de promotie en organisatie van onze reizen.